dijous, 4 de desembre del 2014

Vist des de fora


Ja fa gairebé 6 mesos que estic totalment desvinculat de l’hoquei. No vol dir que hagi deixat de seguir la competició sinó que he deixat enrere els anys de vinculació directa amb aquest esport. Ara en sóc un observador des de l’exterior, però a vegades el que veig no és el que m’agradaria.

Aquest passat diumenge em disposava a veure el resum del cap de setmana esportiu al “Tot l’esport” que emet cada mitjanit el canal 3/24. No esperava que parlessin massa d’hoquei, però justament aquell dia s’havia jugat un interessant Barça – Reus de la Ok Lliga. La meva sorpresa va saltar quan al programa es va emetre un reportatge de la Santboiana de rugby i de l’hoquei ni rastre. Desil·lusionat totalment, vaig decidir que anar a dormir era el més sensat.

 L’hoquei cada dia va perdent més pistonada. No vull desmerèixer ni molt menys el rugby, que quedi ben clar, però l’hoquei està en franca recessió. A mi no em dirà el departament d’esports de Televisió de Catalunya que no podia fer una petita peça sobre el partit. Sabem què passa a l’altra punta del món, però no som capaços de fer un petit resum  d’un dels millors partits de la temporada?
 

L’hoquei ha entrat en un bucle en el qual només és protagonista quan hi ha una notícia polèmica. Si agredeixen un àrbitre, si un jugador en mossega un altre o qualsevol altre bajanada fora del context esportiu té més importància que la pròpia lliga. D’aquesta manera no pots fer que el nostre esport tiri endavant, sinó que any a any observes com va perdent presència en els mitjans.

Un esport no pot concentrar el seu interès mediàtic en només 4 dies. Em refereixo a la Copa del Rei. La intensitat d’aquests 4 dies s’aprofita al màxim amb els mitjans de comunicació. Però els dirigents de l’hoquei no poden aspirar que els mitjans de comunicació generals parlin de l’hoquei només aquests 4 dies. També hi ha una lliga, hi ha partits, hi ha jugades espectaculars...però la resta de l’any això no té ni la més mínima importància.

Catalunya sempre s’ha caracteritzat per ser una regió on l’hoquei sobre patins hi té una gran quantitat de practicants. Si des de la suposada “nostra” no emeten partits comporta que en un futur les llicències per jugar a hoquei estiguin de baixada. Un esport es fa gran si s’emet per la televisió o es troben resums per la xarxa. No només s’han d’emetre els partits quan juga la selecció catalana, la resta d’equips catalans són els que ajuden a alimentar-la de bons jugadors.

Sobre els resums també anem en regressió. La temporada passada hi havia la bona feina que feien els companys d’Hoquei Total amb els millors gols de la jornada, malauradament aquest any no es fa aquest resum que ajudava a conferir d’espectacle el que era la millor lliga del món. Per sort, els companys de la Xarxa de Televisions Locals segueixen amb la seva bona feina.

Aquesta temporada hi ha una novetat important que ajuda a donar difusió, es tracta de la iniciativa del Okmanager, és un dels pocs nous elements que he pogut observar. Però aquest fet no em comportarà un canvi d’opinió sobre la regressió que viu l’hoquei.  

Aquest proper cap de setmana viurem un nou capítol de desencís en el món de l’hoquei. Es viurà un dels millors partits de la temporada entre segon i primer classificat. Un Liceo – Barça sempre és un bon espectacle, però el partit només es podrà seguir en directe per la web de la televisió gallega. No espero ni veure el resum pel “Tot l’esport” del 3/24, he perdut tota esperança.

Amb aquest panorama cada dia puc confirmar més que any rere any la Ok Lliga va perdent punts perquè aviat deixi d’esdevenir com la millor lliga del món en benefici d’altres països com Itàlia, sinó temps al temps. Mentrestant, em quedaré amb la bona feina que fan alguns mitjans que mai han abandonat l’hoquei i sempre li estan donant costat, gràcies a ells l’hoquei perviu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada