dimecres, 13 de juliol del 2011

COPA DEL REI VERSUS BLANES GOLDEN CUP

Aquest ha estat un any en el qual he arribat al màxim pel que fa a l'organització d'esdeveniments. Des del 2004 que sóc organitzador de la Blanes Golden Cup, però enguany he provat l'organització d'un gran esdeveniment com és la Copa del Rei d'hoquei sobre patins que es va celebrar a Blanes el passat mes de febrer amb un bon regust de boca.
El que m'agradaria fer és una reflexió al voltant del suport que es rep per part dels mitjans de comunicació envers d'un gran esdeveniment com és la Copa del Rei i un altre de menor envergadura com és la Blanes Golden Cup. Els dos organitzats durant aquest any i en pocs mesos de diferència pel mateix club.
Començaré explicant una mica la meva experiència amb la Blanes Golden Cup. Al setembre de 2004 amb el Blanes HC vam organitzar per primer cop aquest torneig internacional. Mai havia organitzat cap torneig de gran envergadura, tot i que les ganes i la il·lusió eren les principals armes que tenia per tirar endavant el projecte.
El principal atractiu de la competició era la presència de Catalunya que podia competir amb seleccions de primer nivell (totes elles reconegudes) com Itàlia, Argentina, França o bé Suïssa entre d'altres que han anat passant en aquestes vuit edicions fins al moment.
Arrencar tot aquell projecte embrionari no va ser gens fàcil. Recordo que en les primeres convocatòries de premsa havies d'anar trucant a tots els mitjans, i no només una trucada sinó vàries. Suposo que al final em feia pesat i tot, però diria que és la única manera que et fagin una mica de cas. Avui dia ho segueixo fent, no cal perdre la perseverància.
Els mitjans no es podien queixar. Enviava tota la informació redactada i si m'apretes molt per elaborar l'article o bé fer-ne difusió a través de la ràdio no calia perdre massa estona, senzillament calia una mica de voluntat i acabar de fer l'editatge del text i si es volia algun tall de veu de qualsevol protagonista.
Tot i això, en sóc conscient que durant aquests anys des del 2004 i fins avui dia el torneig ha perdut força sobretot pel desencís que viu la societat catalana. La tirada de les seleccions catalanes ja no és la mateixa, cal reinventar o fer un pas més endavant i buscar noves fórmules per revaloritzar el sentiment català en el món de l'esport, quina és la fórmula? No ho sé, però cal fer alguna cosa.
Fem un salt en el temps i ens situem a finals de l'any passat. Des de l'estiu de 2010 que tenia per encàrrec preparar la candidatura de la Copa del Rei Blanes 2011. Quan et diuen per preparar un esdeveniment d'aquestes característiques fa molta il·lusió. Encara més gran és quan et diuen que la candidatura presentada tira endavant.
Des d'aquell moment vaig veure que l'esdeveniment em podia superar. Des d'un bon principi el problema no era posar-me en contacte amb els mitjans de comunicació sinó saber on acabaria posant tanta gent. A més, aquest era el primer gran esdeveniment que es feia en unes instal·lacions noves com era la Ciutat Esportiva el que em donava molts més interrogants.
De fet, que els mitjans em venien sols i al final es van acreditar més de 150 periodistes. Si això ho comparo amb els 10 periodistes com a molt que tinc per la Blanes Golden Cup es veu ràpidament quina és la diferència de cabal informatiu.
La Copa del Rei va generar informació per si sola. No calia anar darrera de ningú perquè em publiqués això o allò. El que em va saber greu és no poder-me dedicar més als periodistes perquè es trobessin més a gust o poder arreglar aquells problemes que van tenir durant aquells dies. Però organitzar un esdeveniment així comporta estar pendent de moltes altres coses i no es pot donar cap a tot.
Amb tot plegat, el millor que em queda han sigut dues coses. Per una part, la gran quantitat de gent que he conegut durant tots aquests anys.  Per una altra part, les coses que he après i el cabal d'informació així com l'experiència que he recopilat en totes les competicions que he format part. Tot aquest coneixement desembocarà en un nou projecte que ben aviat sortirà a la llum. L'experiència i les ganes de fer coses són un grau i això comporta el nou projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada