dimecres, 6 de juliol del 2011

L'EDICIÓ DE L'EMOCIÓ

Ja han passat uns dies  des de la fi de la 8a edició de la Blanes Golden Cup. És el moment en fred de fer una mica de valoració de com ha anat la competició i de treure algunes idees que haurien de fer reflexionar a més d'un o no.
Començarem parlant de l'apartat esportiu que és el més interessant per molts de vosaltres. Primerament cal dir que ha sigut l'edició de la Blanes Golden Cup més igualada que recordo des de que es va fer per primera vegada al 2004. No és gratuït que tan en els partits de semifinals com a la final es va haver de lluitar fins a la tanda de penals deixant la incertesa del guanyador fins a l'últim penal.
Podríem considerar la 8a edició de la Blanes Golden Cup com l'edició de l'emoció. Mai fins ara, diria que hi ha poques competicions que tan en les semifinals com en la final s'hagi d'anar a la loteria dels penals per saber qui és el guanyador. Al final va ser Catalunya qui es va emportar de nou la competició, però va ser una final molt ajustada i el testimoni el van tenir els penals.
Els 6 equips que van participar en la competició van donar un bon nivell. Però la nota més destacada ha sigut el paper que ha fet Angola. La selecció de Miquel Umbert ha fet un canvi espectacular en 3 edicions que ha participat en el torneig. Fan un munt d'entrenaments cada dia i dediquen moltes hores i el fruït del treball s'ha pogut veure en aquesta edició de la Golden. Tinc clar que serà una de les sorpreses del proper Mundial d'Argentina.
La llàstima de tot plegat ha sigut l'assistència de públic. En aquests moments les seleccions catalanes han perdut tirada. Ja es veu amb els partits de futbol que s'organitzen per Nadal que tenen pocs seguidors. Probablement hi ha un desgast, la gent necessita un pas més i aquest pas més no està arribant, el que comporta la desafecció d'una part dels aficionats. Fa masses anys que estem allà mateix i cal anar a més per recuperar l'esperit de les seleccions catalanes.
Sóc conscient que la gent tria la platja abans de l'esport i que probablement l'horari no era el millor, però fer partits per la televisió té un preu i aquest s'ha de complir. Si volem difusió de l'hoquei i de les seleccions catalanes cal tenir la televisió del teu costat, però també cal que la gent s'impliqui i vingui a veure competicions com la Blanes Golden Cup.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada